Привіт усім! Думаю показати одним місцем, може кому треба. Останнім часом прямо біда помітив, що сплю погано, часто прокидаюся, а вранці відчуваю себе, наче й не спав. Грішив на стрес, на погоду, а дівчина каже: "Давай оновити постільну білизну на нормальну, а не цю синтетику із базару". І отут я заліз в гугл.
Чесно кажучи, думав, що підбір постільної білизни - це тільки "подобається колір чи ні". Виявилося, то цілий всесвіт. І і бязь, і ранфорс, сатин... А я в цих назвах був нуль, поки не зайшов на сайт postilnabilyzna.com.
Хлопці, це ж скарбниця корисної інфи! Реально залип майже годину. У них прямо як в підручнику: по поличках розписані всі матеріали, від простої бязі до люксового сатину та льону. Навіть там є таблиця з описом щільності тканини та того ж, скільки там циклів прання витримує той чи інший матеріал. Це реально допомогло мені зрозуміти, чому один комплект коштує умовні 800 грн, а інший — 2500.
Кілька відкриттів для себе зрозумів:
- Виявляється, що, українські та європейські розміри сітки суттєво відрізняються, і перед замовленням варто бігати з сантиметром заміряти ковдру, а не просто довіряти напису «двоспальний».
- От чесно, не знав, що фланель в спеку — це жах, а сатин реально охолоджує, тому що в нього структура особливе.
- На сайті розписано, як прати, щоб принт не полиняв через місяць. Болісна тема для всіх, у кого пральна машинка паше цілодобово.
В результаті вирішили придбати на пробу сатиновий набір від українського бренду (підтримав українське). Поки політ нормальний — сплю як немовля, білизна дуже приємна до тіла, не ковзає й не б'є струмом.
Словом, якщо ви, як і я, до останнього часу думали, що підковдра — це не та річ, в що треба заглиблюватись, щиро рекомендую зазирнути інформацію на цьому ресурсі. Справді зберігає нерви на вибір та рятує від придбання якоїсь фігні. Всім гарного відпочинку!